Banaani-kinuskikakku

Pohja

8
munaa
2 dl
sokeria
3,5 dl
vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja voiteluun

Täyte

3 dl
kuohukermaa
3 dl
fariinisokeria
hyppysellinen suolaa
5 dl
vispikermaa
2
isoa banaania
2 rkl
sokeria
sitruunamehua
1
rasia macaroneja esimerkiksi pakastealtaasta
punaista elintarvikeväriä

Valmistusohjeet

Tarvitset kakkuvuon (24 cm) tai kuten kuvassa korkea, läpimitaltaan 12 cm:n vuoka (mieluiten irtopohjavuoka).

Pohja kannattaa valmistaa edellisenä päivänä.
  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa jauhot nopeasti sekaan.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla vuorattuun kakkuvuokaan ja nosta uuniin. Pienessä, korkeassa vuoassa paistoaika on 45 minuuttia.
  4. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoasta.
  5. Valmista kinuski. Keitä 3 desilitraa kermaa ja fariinisokeri keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä samalla vispaten, noin 7–8 minuuttia, kunnes kinuski on tummaa ja jähmettyy vispilän pintaan.
  6. Sekoita joukkoon suola.
  7. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen tai kahteen osaan, riippuen kakun korkeudesta. Leipäveitsellä onnistuu parhaiten.
  8. Kostuta kakkukerrokset tilkalla maitoa.
  9. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
  10. Muusaa banaanit ja purista joukkoon tilkka sitruunamehua. Sekoita banaanin joukkoon sokeri ja reilu kolmasosa kermavaahdosta.
  11. Valuta kinuskia alimman kakkukerroksen pintaan ja lusikoi päälle banaanitäyte. Jos kerroksia on kolme, jaa täytteet kahteen osaan.
  12. Kasaa kakku, painele kerrokset tasaisiksi ja siisti kakun kyljet nuolijalla tai lastalla.
  13. Tiputa kermavaahtoon muutama tippa väriä ja sekoita tasaiseksi.
  14. Kuorruta kakku ohuelti kermalla. Päälle voi jättää vaahtoa hieman enemmän, jotta koristeet pysyvät hyvin pystyssä.
  15. Tiputa viimeisten kermojen joukkoon lisää väriä, älä sekoita ja pyyhkäise viimeiset kermat värivedoiksi kakun pintaan.
  16. Nosta kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua vaikka yönkin yli. Koristele kakku macaroneilla juuri ennen tarjoilua.

HUOM! Kuorruttaminen kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä. Kakku maistuu usein paremmalta, kun se on saanut kostua ja tekeytyä yön yli.

Vatkaa silloin vain 2 dl vispikermaa täytettä varten, kun pohja on jäähtynyt. Kääri kakun ympärille leivinpaperi ja pujota irtopohjavuoka kakun ympärille tueksi.

Tämä on hyvä kikka etenkin, jos kakku on korkeampi. Kuorruta ja koristele kakku hieman ennen tarjoilua.

Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt