Uunikurpitsaa ja paahdettua kvinoaa

  • 60 min
  • 4 hengelle
1
myskikurpitsa
1 tl
chilirouhetta tai -jauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta
3 dl
kvinoaa
6 dl
kasvislientä keittämiseen
2 dl
jogurttia
1
valkosipulia
300 g:n
paketti savutofua joukkoon

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kurpitsa neljään lohkoon pitkittäin. Kaavi siemenet pois.
  2. Hiero chili, suolaa ja paprikajauhe kurpitsan pintaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja nosta kurpitsa paahtumaan.
  3. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Kun kurpitsa on pehmeää ja paahtunut, nosta se uunista tarjolle.
  4. Valmistele sillä aikaa kvinoa. Huuhtele kvinoaa siivilässä juoksevan veden alla hetki.
  5. Ravistele ylimääräinen vesi pois.
  6. Kuumenna iso pannu ja kaada kvinoa suoraan kuumalle pannulle.
  7. Anna kvinoan paahtua vaaleanruskeaksi. Liikuttele sitä pannulla edes takaisin, ettei se pala.
  8. Kun väri on hyvä, lisää kasvisliemi pannulle ja keitä kvinoa pehmeäksi. Voit tehdä tämän myös kattilassa.
  9. Hienonna valkosipuli ja sekoita se jogurtin joukkoon sitruunamehun kanssa.
  10. Kokoa annokset laittamalla pohjalle kvinoaa, nosta viereen kurpitsaa ja murusta päälle savutofua.
  11. Tarjoile lisänä jogurttikastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt