Pinaatti-lohimunakasrulla

  • 60 min
  • 6 hengelle
150 g
pakastepinaattia
5
munaa
½ l
maitoa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

250 g
ricottaa tai muuta tuorejuustoa
300 g
lämminsavulohta
nippu yrttejä esim. ruohosipulia ja tilliä
2 rkl
kurkkusalaattia tai 2 pilkottua suolakurkkua
2 rkl
kaprista

Valmistusohjeet

  1. Sulata pakastepinaatti ja puristele siitä ylimääräinen neste pois.
  2. Yhdistä munakkaan aineet ja sekoita ainekset hyvin kuitenkaan liikaa vatkaamatta.
  3. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen pellille kaatamista.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Vuoraa reunallinen pelti leivinpaperilla. Kaada munakastaikina pellille ja nosta varovasti uunin keskitasolle ja paista 30 minuuttia.
  6. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla kaikki aineet.
  7. Kala on niin suolaista, ettei lisäsuolaa tarvitse.
  8. Ota munakas uunista. Se voi olla kohonnut paikoin muodottomaksi, mutta jäähtyessään se laskee.
  9. Anna munakaspohjan jäähtyä. Nosta se pelliltä ja levitä täyte tasaisesti sen päälle.
  10. Rullaa tiukalle rullalle, jätä saumakohta alaspäin.
  11. Tarjoile heti tai kääri leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin. Tarjoile rulla vaikkapa varhaisperunoista tehdyn salaatin kaverina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt