Parsa-kesäkurpitsapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsa-kesäkurpitsapasta

1.6.2020 11:42
Määrä4 hengelle
Valmistusaika15 min
  • 400 g

    tagliatellea tai muuta pastaa

  • 250 g

    vihreää parsaa

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 rkl

    voita

  • puolikas kesäkurpitsa

  • 0,5

    sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 2 dl

    valkoviiniä (tai kasvislientä)

  • pastan keitinvettä

  • 20 g

    raastettua parmesaania

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

  2. Katkaise parsasta puumainen alaosa pois. Kuori varret tarvittaessa kevyesti. Leikkaa varret 1,5 sentin kokoisiksi paloiksi.

  3. Ota parsan nuput sivuun. Lisää ne pastaan vasta valmistuksen loppupuolella.

  4. Siivuta sitten valkosipulinkynnet.

  5. Kuullota pilkottuja parsanvarsia ja valkosipulia öljyn sekä voin seoksessa pari minuuttia.

  6. Siivuta kesäkurpitsa ja lisää se pannulle.

  7. Jatka kuullotusta minuutin ajan.

  8. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista päälle mehu.

  9. Kaada pannulle valkoviiniä ja lisää parsan nuput. Kiehauta.

  10. Siivilöi pastasta ylimääräinen vesi ja ota 2 dl keitinvettä pannulle.

  11. Lisää pasta pannulle, sekoita ja tarjoile parmesaaniraasteen sekä mustapippurirouheen kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit