400 g
tagliatellea tai muuta pastaa
250 g
vihreää parsaa
4
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
voita
puolikas kesäkurpitsa
0,5
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
2 dl
valkoviiniä (tai kasvislientä)
pastan keitinvettä
20 g
raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
Valmistusohjeet
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Katkaise parsasta puumainen alaosa pois. Kuori varret tarvittaessa kevyesti. Leikkaa varret 1,5 sentin kokoisiksi paloiksi.
Ota parsan nuput sivuun. Lisää ne pastaan vasta valmistuksen loppupuolella.
Siivuta sitten valkosipulinkynnet.
Kuullota pilkottuja parsanvarsia ja valkosipulia öljyn sekä voin seoksessa pari minuuttia.
Siivuta kesäkurpitsa ja lisää se pannulle.
Jatka kuullotusta minuutin ajan.
Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista päälle mehu.
Kaada pannulle valkoviiniä ja lisää parsan nuput. Kiehauta.
Siivilöi pastasta ylimääräinen vesi ja ota 2 dl keitinvettä pannulle.
Lisää pasta pannulle, sekoita ja tarjoile parmesaaniraasteen sekä mustapippurirouheen kanssa.