Peruna-chorizosalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Peruna-chorizosalaatti

8.5.2020 12:48
Määrä4-6 hengelle
Valmistusaika20 min
  • 500 g

    perunoita

  • 200 g

    chorizoa

  • 3

    vartta kevätsipulia

  • n. ½ dl

    pilkottua rukolaa

  • 1

    kirpeä omena (Granny Smith)

Kastike:

  • 200 g

    kermaviiliä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sinappia

  • ½

    sitruunan mehu

  • reilu hyppysellinen suolaa

Valmistusohjeet

  1. Keitä perunat napakan kypsiksi. Jos käytät tavallisia kiinteitä perunoita, leikkaa perunat neljään osaan (kuvassa on varhaisperunoita). Jäähdytä perunat.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Leikkaa chorizomakkara ohuiksi viipaleiksi ja paista nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä ja rapeutta.

  4. Leikkaa kevätsipulin varret ja omena ohuiksi viipaleiksi.

  5. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, paitsi rukola ja vain puolet kastikkeesta.

  6. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi. Sekoita rukolat joukkoon juuri ennen tarjoilua.

  7. Tarjoa salaatti lopun kastikkeen kera.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit