Omenaruusut

  • 45 min
  • 15 kappaletta
3
omenaa
500 g
lehtitaikinalevyjä ( 5 kpl)
1
sitruuna
vettä
noin 1 dl
aprikoosihilloa
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Tarvitset omenaruusujen valmistamiseen muffinipellin.
  2. Ota taikinalevyt ajoissa sulamaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  3. Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat puoliksi ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
  4. Nosta viipaleet kulhoon, ja peitä vedellä, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
  5. Esikypsennä omenat mikrossa noin 3 minuuttia, kunnes niiden rakenne pehmenee hiukan.
  6. Kauli taikinalevyt 20 cm pitkiksi ja 12 cm leveiksi jauhotetulla alustalla ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan.
  7. Levitä taikinanauhojen päälle hilloa ohuelti.
  8. Aseta omenaviipaleet nauhojen toiseen reunaan hieman limittäin, ripottele päälle kanelia ja rullaa taikinan avulla rullaksi.
  9. Aseta rullat muffinipeltiin.
  10. Nosta uuniin, alatasolle noin 35 minuutiksi, kunnes taikina on kypsää.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt