Mustikka-rahkapiirakka

  • 80 min
  • 8 hengelle
2,5 dl
maitoa
75 g
voita
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
2
hyppysellistä suolaa
6–7 dl
jauhoja
2,5 dl
rahkaa
0,5 dl
sokeria
2
kananmunaa
200 g
mustikoita
0,5 dl
perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. Ota mustikat pakkasesta sulamaan.
  2. Sulata voi.
  3. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva ja sekoita kunnes liukenee.
  4. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
  5. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää puolet voista ja vaivaa joukkoon loput jauhot.
  6. Vaivaa loppu voi lopuksi taikinaan. Taikina jää suht löysäksi.
  7. Nosta taikina kohoamaan liinan alle 30–40 minuutiksi.
  8. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  9. Mittaa rahka pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon 1 kananmuna ja 0,5 dl sokeria.
  10. Sekoita perunajauhot mustikoiden joukkoon.
  11. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kauli kolmeksi uunivuoan kokoiseksi levyksi.
  12. Nosta ensimmäinen levy leivinpaperille uunivuoan pohjalle, levitä päälle puolet rahkasta ja puolet mustikoista ja aseta päälle toinen levy.
  13. Toista sama ja aseta kolmas levy kaiken päälle.
  14. Voitele levyn pinta kananmunalla ja nosta uuniin 30 minuutiksi.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt