Paahteinen juureskeitto

  • 60 min
  • 4-6 hengelle
2
porkkanaa
1
iso punajuuri
1
iso muusiperuna
1
sipuli
150 g
palsternakkaa
8,5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
mustapippuria
1 tl
suolaa
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori juurekset ja leikkaa noin kolmen senttimetrin kokoisiksi paloiksi.
  3. Leikkaa sipulit ja peruna vain puoliksi.
  4. Levitä juurekset pellille leivinpaperille ja pyörittele öljyssä, ripottele päälle suolaa ja nosta uuniin 35–45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä ja paahtuneita.
  5. Valmista kasvisliemi keittokattilassa ja kaada kasvikset kiehuvaan liemeen. Jos sipuleiden päät ovat ehtineet palaa, poista palaneet osat.
  6. Keitä 10 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.
  7. Lisää suola, mustapippuri ja seesamöljy.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt