Valkosipuli-siemensämpylät ja jogurttilevite - Reseptit - Ilta-Sanomat

Valkosipuli-siemensämpylät ja jogurttilevite

Valkosipuli ja paahdetut siemenet antavat sämpylöille juurevan maun.­

14.4.2020 13:03
Määrä8-10 kappaletta
Valmistusaika90 min
  • 2,5 dl

    vettä

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 0,25 dl

    öljyä

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 0,5 dl

    paahdettuja siemeniä

  • 5,5–6 dl

    jauhoja

Jogurttilevite

  • 2 dl

    turkkilaista jogurttia

  • 0,5 dl

    hienonnettua minttua

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl

    suolaa

  • mustapippuria

  • 0,5 tl

    savupaprikajauhetta

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, hunaja, öljy ja murskatut valkosipulinkynnet.

  2. Vaivaa joukkoon jauhot ja siemenet. Älä vaivaa pitkään. Jätä löysähkö taikina kohoamaan noin tunniksi.

  3. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa 8–10 osaan.

  5. Pyörittele sämpylät nopeasti jauhotetuin käsin ja aseta pellille.

  6. Nosta uuniin 15 minuutiksi, kunnes sämpylöiden pinta on saanut väriä.

  7. Valmista jogurttilevite.

  8. Hienonna minttu ja murskaa valkosipulinkynsi.

  9. Sekoita kaikki ainekset jogurtin joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit