Rapeat kanankoivet ja tulinen dippi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rapeat kanankoivet ja tulinen dippi

Kun koivet ottaa ajoissa huoneenlämpöön, ne kypsyvät nopeammin, eikä liha jää raa’aksi luun ympäriltä.

9.4.2020 18:21
Määrä6-8 hengelle
Valmistusaika40 min
  • 800 g

    broilerinkoipia

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    suolaa

  • 2 tl

    savupaprikajauhetta

  • 1

    kananmuna

  • n. 4 dl

    pankojauhoja

  • 1,5–2 l

    rypsi- tai rapsiöljyä

  • 1,5 dl

    vahvaa, etikkaista chilikastiketta

  • 25 g

    voita

Valmistusohjeet

  1. Ota broilerin koivet ajoissa huoneenlämpöön (vähintään 1 tunti).

  2. Mittaa jauhot, kananmuna ja pankojauhot kukin omaan laakeaan keittokulhoon.

  3. Mausta jauhot mausteilla ja riko kananmunan rakenne. Ripottele koipien päälle suolaa.

  4. Kaada öljy kasariin tai suureen kattilaan ja kuumenna 150 asteeseen. Öljyä tarvitsee siis sen verran, että koivet uppoavat kokonaan öljyyn.

  5. Pyörittele koivet ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Katso, että koivet peittyvät runsaasti kuorrutteesta.

  6. Uppopaista koipia viisi kerrallaan noin 12 minuuttia. Öljyn lämpötila laskee ensin, mutta yritä pitää lämpö 145–155 asteessa.

  7. Nosta koivet talouspaperille ja valmista seuraava satsi.

  8. Valmista kastike mittaamalla chilikastike pieneen kattilaan, sulata joukkoon voi ja tarjoa lämpimänä koipien dippikastikkeena.

Resepti: Prisca Leclerc

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit