Parsasalaatti

  • 30 min
  • 4-6 hengelle
170 g
pekonia
2–4
kananmunaa
500 g
tuoretta parsaa
1
sitruuna
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 tl
suolaa
hyppysellinen sokeria
mustapippuria
1
punasipuli
70 g
rukolanversoja
70 g
versosalaattia
auringonkukanversoja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa pekonit kolmeen osaan ja levitä uunipellille leivinpaperille.
  3. Paahda pekonipaloja 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat paahtuneita.
  4. Anna jäähtyä pellillä.
  5. Nosta huoneenlämpöiset kananmunat lusikalla kiehuvaan veteen ja keitä 7 minuuttia.
  6. Jätä odottamaan kylmään veteen.
  7. Leikkaa parsojen kuivat varrenpäät pois ja keitä parsat kokonaisina suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes haarukka läpäisee varret.
  8. Nosta vedestä lautaselle odottamaan.
  9. Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet kastikkeeksi.
  10. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  11. Ripottele versot tarjoiluastialle. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja aseta pekoninpalojen ja sipulirenkaiden kanssa salaatin päälle.
  12. Kaada kastiketta päälle.
  13. Kuori kananmunat ja aseta puolitettuina salaatin päälle. Viimeistele auringonkukanversoilla.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt