Mozzarellapizza yön yli -pohjalla

  • 30 min
  • 4 hengelle
6 dl
vettä
25 g
hiivaa
2,5 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
10 dl
durumuvehnäjauhoja
2,5–3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
paseerattua tomaattia
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
mustapippuria
4
mozzarellapalloa (125 g kukin)
60 g
kapriksia
tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohjataikina edellisenä iltana.
  2. Liuota hiiva kättä hieman lämpimämpään veteen, lisää suola ja sokeri.
  3. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita veden joukkoon ensin vispilällä ja sitten vaivaten.
  4. Lisää lopuksi oliiviöljy.
  5. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja nosta yön yli tai seuraavaan päivään jääkaappiin nousemaan.
  6. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja ota esille puhtaat uunipellit ja öljyä ne ohuelti.
  7. Sekoita paseerattu tomaatti, pyree, suola, sokeri ja mustapippuri kastikkeeksi.
  8. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
  9. Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Reunoihin saa jäädä hieman paksuutta.
  10. Siirrä pohja uunipellille, levitä päälle tomaattikastiketta ja pinnalle mozzarellaviipaleita, ripottele päälle kapriksia.
  11. Nosta uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes pizzan reunat ovat kypsiä ja saaneet kunnolla väriä.
  12. Jos haluat, lisää pinnalle vielä muutama mozzarellaviipale 5 minuuttia ennen uunista nostoa.
  13. Tarjoa pizzat tuoreen basilikan kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt