Uuniriisi

  • 45 min
  • 4-6 hengelle
3 dl
valkoista pitkäjyväistä riisiä (keittoaika n. 25 min)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 dl
vihreitä oliiveja
2
tomaattia
400 g
ylikypsää possunkylkeä
3
oksaa salviaa
6 dl
kasvislientä (6 dl vettä, 1 kasvisliemikuutio)
juustoraastetta
4
munaa
ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Hienonna sipuli, vakosipulinkynnet ja oliivit. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  3. Poista siankyljestä nahka ja leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
  4. Hienonna salvia. Valmista kasvisliemi.
  5. Sekoita raaka riisi, kasvikset, possun kylki, juustoraaste ja salvia uunivuoassa. Kaada päälle kasvisliemi ja nosta uuniin 35 minuutiksi.
  6. Tarkista lopuksi, että riisi on kypsää. Voit halutessasi sammuttaa uunin jättää vuoan uuniin muhimaan vielä.
  7. Hienonna ruohosipulia.
  8. Keitä uppomunat. Kiehauta runsaasti vettä keskikokoisessa kattilassa ja laske sitten lieden lämpö niin, että vesi vain väreilee.
  9. Riko munat yksi kerrallaan pieneen kippoon, pyöräytä veteen pyörivä liike lusikalla ja kaada muna veteen.
  10. Anna kypsyä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on kiinteä, mutta keltuainen edelleen pehmeä sisältä.
  11. Nosta reikäkauhan avulla vedestä lautaselle odottamaan.
  12. Nosta vuoka uunista, ripottele päälle ruohosipulia ja aseta päälle kananmunat.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt