Sitruuna-uunilohi

  • 45 min
  • 4 hengelle
1
sitruuna
6
valkosipulinkynttä
1
kookas fenkoli
100 g
vihreitä papuja
1
kokonainen lohifilee (n. 800 g)
1 tl
suolaa
valkopippuria
lisäksi perunaa tai riisiä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen kyljellä ja poista kuori.
  3. Leikkaa fenkoli paksuiksi lohkoiksi, poista kuitenkin kanta.
  4. Pese ja leikkaa sitruuna viipaleiksi. Pese vihreät pavut ja leikkaa kannat pois.
  5. Aseta lohifilee ison foliopalan päälle. Tarkista, ettei kalassa ole ruotoja.
  6. Asettele kasvikset ympärille. Lorauta kaiken päälle oliiviöljyä ja ripottele 2 tl suolaa.
  7. Aseta sitruunaviipaleet kalan päälle. Kääri folio tiiviiksi nyytiksi.
  8. Nosta nyytti uunipellillä uuniin ja kypsennä noin 30–40 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja fenkoli pehmentynyt.
  9. Tarjoa perunan tai riisin kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt