Augustin lihapullat

Ainahan se oma versio klassikosta on paras. Joskus kuitenkin haluaa vaihtelua. Näissä lihapullissa on ranskalaistwisti.
  • 40 min
  • 4-6 hengelle
0,25 dl
korppujauhoja
0,75 dl
vettä
3
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
mustapippuria
700 g
sika-nautajauhelihaa
25 g
voita
2,5 rkl
jauhoja
5 dl
kuumaa vettä
2 tl
Dijon-sinappia
1 tl
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Mittaa korppujauhot kulhoon, sekoita joukkoon vesi, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet ja anna turvota hetki.
  3. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita seos tasaisesti jauhelihan joukkoon.
  4. Pyöritä käsin halkaisijaltaan 5–6-senttisiä pullia, laita ne uunipellille leivinpaperille ja paista uunissa 15 minuuttia.
  5. Valmista kastike. Sulata kasarissa tai isossa paistinpannussa voi.
  6. Mittaa joukkoon jauhot ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna seoksen ruskistua tummanruskeaksi välillä hämmentäen.
  7. Kaada joukkoon ensin noin 1,5 dl vettä ja anna seoksen vielä hieman ruskistua.
  8. Kaada loppu vesi kahdessa erässä vispilällä sekoittaen.
  9. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla. Jätä kastike kiehumaan hiljaiselle.
  10. Kaada lihapullat liemineen kastikkeen joukkoon.
  11. Kypsennä pullia kastikkeessa vielä noin 10 minuuttia.
  12. Tarjoa lihapullat perunamuusin kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt