Kukkakaaliwingsit ja vegaaniaioli

1
iso kukkakaali (noin 500g)
1,5 dl
vehnä- tai kikhernejauhoja
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
ripaus suolaa
1,75 dl
vettä
0,5 dl
srirachaa tai muuta chilikastiketta
1 rkl
oliiviöljyä
0,5 dl
makeuttamatonta soijamaitoa
1,5 dl
rypsiöljyä
2 tl
valkoviinietikkaa
2
valkosipulinkynttä
0,5 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Irrota kukkakaalista nuput saman suuruisina, noin 4–5 cm paloina ja huuhtele ne.
  3. Sekoita jauhot, savupaprika, sipulijauhe ja suola. Lisää vesi, sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki.
  4. Dippaa kukkakaalinuput taikinaan ja asettele ne uunipellille leivinpaperille.
  5. Nosta uuniin 25 minuutiksi, kunnes taikina on kypsää ja nuput saaneet väriä.
  6. Valmista vegaaniaioli. Mittaa korkeaan kapeaan kulhoon soijamaito, öljy ja etikka.
  7. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan ja surruta sitä pohjassa, kunnes majoneesi paksuuntuu.
  8. Nosta sekoitin pikkuhiljaa ylöspäin, jotta loputkin öljyt sekoittuvat majoneesiin.
  9. Hienonna valkosipulinkynnet ja soseuta ne majoneesin joukkoon.
  10. Mausta suolalla maun mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt