Sitruunaposset ja mantelikrokantti

Sitruunaposset on helppo tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Niiden raikkaan sitruunainen maku on täydellinen paahteisen mantelikrokantin kanssa. Tarvitset 6 kpl 1,5 dl vetoista annosastiaa.
  • 20 min
  • 6 hengelle
5 dl
kermaa
2 dl
sokeria
2
sitruunaa
1 dl
sokeria
1 dl
mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa maltillisesti 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  2. Pese sitruuna huolella ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi. Purista mehua 1 desilitran verran.
  3. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunankuoret ja mehu.
  4. Kaada annosastioihin ja anna jähmettyä yön yli.
  5. Valmista krokantti. Valmistele kuumuuden kestävälle alustalle leivinpaperi.
  6. Sulata paistinpannulla sokeri. Ota mantelit valmiiksi viereen.
  7. Älä sekoita sokeria, vaan liikuttele seosta pyörittelemällä pannua.
  8. Kun sokeri on sulanut ja paahtuneen ruskeaa, lisää mantelit.
  9. Kaada seos leivinpaperille ja yritä saada se leviämään ohueksi levyksi.
  10. Anna jäähtyä kovaksi krokantiksi ja murra sitten pieniksi paloiksi.
  11. Säilytä krokantti rasiassa kerroksittain niin, että välissä on leivinpaperia, etteivät palat tartu toisiinsa.
  12. Viimeistele possetit krokantilla juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt