Reseptit
Sitruunaposset ja mantelikrokantti

Sitruunaposset ja mantelikrokantti
Sitruunaposset on helppo tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Niiden raikkaan sitruunainen maku on täydellinen paahteisen mantelikrokantin kanssa. Tarvitset 6 kpl 1,5 dl vetoista annosastiaa.
- 20 min
- 6 hengelle
- 5 dl
- kermaa
- 2 dl
- sokeria
- 2
- sitruunaa
- 1 dl
- sokeria
- 1 dl
- mantelilastuja
Valmistusohjeet
- Keitä kermaa ja sokeria kattilassa maltillisesti 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- Pese sitruuna huolella ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi. Purista mehua 1 desilitran verran.
- Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunankuoret ja mehu.
- Kaada annosastioihin ja anna jähmettyä yön yli.
- Valmista krokantti. Valmistele kuumuuden kestävälle alustalle leivinpaperi.
- Sulata paistinpannulla sokeri. Ota mantelit valmiiksi viereen.
- Älä sekoita sokeria, vaan liikuttele seosta pyörittelemällä pannua.
- Kun sokeri on sulanut ja paahtuneen ruskeaa, lisää mantelit.
- Kaada seos leivinpaperille ja yritä saada se leviämään ohueksi levyksi.
- Anna jäähtyä kovaksi krokantiksi ja murra sitten pieniksi paloiksi.
- Säilytä krokantti rasiassa kerroksittain niin, että välissä on leivinpaperia, etteivät palat tartu toisiinsa.
- Viimeistele possetit krokantilla juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Näytä lisää