Valkoiset minipizzat

Pikkupizzoissa yhdistellään suolaista ja makeaa. Minipizzoihin voi kokeilla muitakin yhdistelmiä, kuten kirsikkatomaatteja, kurpitsaa tai omenaa. Ne kaikki sopivat valkoisen vuohenjuustokastikkeen kanssa.

27.12.2019 14:16
Määrä12 kappaletta
Valmistusaika60 min
  • 1,5

    pussia kuivahiivaa

  • 2 dl

    vettä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • 3,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 150 g

    pehmeää vuohenjuustoa

  • 0,5 dl

    créme fraîchea

  • mustapippuria

  • 1

    persimon

  • 1

    portobellosieni tai ruskea herkkusieni

  • 1

    viikuna

  • n. 6 kpl

    ruusukaalia

  • kasvisöljyä

  • balsamicosiirappia

  • hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy. Mittaa joukkoon jauhot ja vaivaa taikina lyhyesti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Anna kohota 30 minuuttia liinan alla.

  3. Sekoita créme fraîche vuohenjuuston joukkoon, mausta mustapippurilla.

  4. Leikkaa kasvikset ja hedelmät noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ruusukaalit ohuemmiksi.

  5. Pirskota ruusukaalien joukkoon hieman öljyä.

  6. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla ohueksi.

  7. Leikkaa taikinasta läpimitaltaan noin 8 senttimetrisiä pyörylöitä stanssin tai juomalasin avulla.

  8. Levitä keskelle vuohenjuustoseos ja aseta päälle leikatut kasvikset.

  9. Ripottele sienien ja ruusukaalin päälle hieman sormisuolaa ja nosta minipizzat uuniin 20–30 minuutiksi, kunnes pohja on kypsä.

  10. Viimeistele hedelmäiset pizzat hunajalla ja kasvispizzat balsamicosiirapilla.

Resepti: Prisca Leclerc

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit