Valkoiset minipizzat

Pikkupizzoissa yhdistellään suolaista ja makeaa. Minipizzoihin voi kokeilla muitakin yhdistelmiä, kuten kirsikkatomaatteja, kurpitsaa tai omenaa. Ne kaikki sopivat valkoisen vuohenjuustokastikkeen kanssa.
  • 60 min
  • 12 kappaletta
1,5
pussia kuivahiivaa
2 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
3,5 dl
vehnäjauhoja
150 g
pehmeää vuohenjuustoa
0,5 dl
créme fraîchea
mustapippuria
1
persimon
1
portobellosieni tai ruskea herkkusieni
1
viikuna
n. 6 kpl
ruusukaalia
kasvisöljyä
balsamicosiirappia
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy. Mittaa joukkoon jauhot ja vaivaa taikina lyhyesti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Anna kohota 30 minuuttia liinan alla.
  3. Sekoita créme fraîche vuohenjuuston joukkoon, mausta mustapippurilla.
  4. Leikkaa kasvikset ja hedelmät noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ruusukaalit ohuemmiksi.
  5. Pirskota ruusukaalien joukkoon hieman öljyä.
  6. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla ohueksi.
  7. Leikkaa taikinasta läpimitaltaan noin 8 senttimetrisiä pyörylöitä stanssin tai juomalasin avulla.
  8. Levitä keskelle vuohenjuustoseos ja aseta päälle leikatut kasvikset.
  9. Ripottele sienien ja ruusukaalin päälle hieman sormisuolaa ja nosta minipizzat uuniin 20–30 minuutiksi, kunnes pohja on kypsä.
  10. Viimeistele hedelmäiset pizzat hunajalla ja kasvispizzat balsamicosiirapilla.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt