Kolmen juuston pasteijat

  • 30 min
  • 8 hengelle
500 g
lehtitaikinalevyjä
hieman jauhoja
1
rasia pehmeää sinihomejuustoa
½
pallo mozzarellaa
n. 0,5 dl
juustoraastetta (Mustaleima Emmental)
ruukku lehtipersiljaa
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
1
kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Puolita sulaneet taikinalevyt. Kauli puolitettuja paloja hieman ohuemmiksi jauhotetulla alustalla.
  3. Aseta puoliin taikinalevypaloista pieni pala mozzarellaa, nokare sinihomejuustoa ja ripaus juustoraastetta. Paina juustoja hieman yhteen.
  4. Revi päälle hieman lehtipersiljaa ja mausta mustapippurilla.
  5. Kostuta juustojen ympärille jäävä taikina vedellä sormen avulla.
  6. Käännä tyhjä taikinalevynpala juustojen päälle ja paina tiiviisti juuston ja taikinalevyn päälle.
  7. Leikkaa taikinapalat pyöreiksi ison juomalasin reunalla.
  8. Painele reunat kiinni haarukan avulla ja pistä pasteijan keskelle reikä haarukalla.
  9. Nosta pasteijat leivinpaperille uunipellille.
  10. Riko kananmuna pieneen astiaan, riko sen rakenne ja voitele pasteijoiden pinnat munalla.
  11. Hienonna rosmariinia ja ripottele päälle.
  12. Nosta uuniin 12–15 minuutiksi.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt