Mandariinikiisseli

Tämä herkku sopii joulun ajan jälkiruokapöytään. Hedelmävadin mandariineista saa kirpsakan kiisselin.
5
mandariinia
7 dl
vettä
1,5 dl
sokeria
3 rkl
perunajauhoa
1
mandariini paloiteltuna (ei pakollinen)
2 dl
vispikermaa
2 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuori mandariinit huolella ja paloittele.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi ja nosta mandariinilohkot joukkoon.
  3. Keitä hiljaisella noin 15 minuuttia.
  4. Soseuta mandariini sauvasekoittimella ja siivilöi mehu.
  5. Kaada mehu takaisin kattilaan ja vispaa joukkoon perunajauhot.
  6. Anna kiisselin kuplahtaa ja sammuta liesi.
  7. Kuori vielä yksi mandariini, paloittele ja laita kiisselin sekaan.
  8. Nosta kiisseli jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  9. Valmista kermavaahto, mausta se vaniljasokerilla ja tarjoa kiisselin kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt