Luumuvaahto

Maukas luumuvaahto sopii joulupöydän jälkiruoaksi.
  • 30 min
  • 4 hengelle
2,5
liivatelehteä
2 dl
kermaa
1 rkl
sokeria
½–1 prk
luumuhilloa
1 rkl
vettä
2
tuoretta luumua, omenaa tai viikunaa
1,5 dl
sokeria krokanttia varten
1 dl
mantelilastuja krokanttia varten

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan jääkylmään veteen.
  2. Vatkaa kerma pehmeäksi, mutta kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumuhillo.
  3. Vatkaa vielä, jos seos tuntuu löysältä.
  4. Mittaa pieneen kattilaan ruokalusikka vettä, kuumenna se ja sulata joukkoon puristellut liivatelehdet.
  5. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana kerma-luumuvaahdon joukkoon samalla sekoittaen.
  6. Annostele annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  7. Valmista mantelikrokantti. Mittaa sokeri paistinpannulle. Anna sokerin sulaa sekoittamatta, vaan liikuttele pannua, jos se ei sula tasaisesti. Kun sokeri on sulanut ja saanut väriä, kaada joukkoon mantelilastut, sekoita nopeasti ja kaada silikonialustalle tai ohuelti öljytylle leivinpaperille kuumaa kestävän tason päällä.
  8. Anna kovettua ja murra paloiksi.
  9. Koristele luumuvaahto krokantilla ja tuoreilla luumuilla.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt