Legendaarinen tomaattipiirakka

Helsinkiläisen Le Marche-ravintolan tomaattipiirakka on legendaarinen. Talvella tomaatit eivät ole ihan parhaimmillaan, mutta paahtamalla niistä saa makua irti.
  • 40 min
  • 6 hengelle
1
peruna-ruistaikina pakastealtaasta
1 rkl
dijon-sinappia
kourallinen parmesaaniraastetta
500 g
kirsikkatomaatteja
1,5 tl
rosmariinia
isoja kapriksia

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Kauli sulanut taikina 0,5 cm paksuksi levyksi ja aseta se noin 25x35 cm uunivuokaan leivinpaperille.
  3. Voitele pohja dijon-sinapilla ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.
  4. Pese ja puolita tomaatit ja levitä tasaisesti pohjan päälle.
  5. Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia.
  6. Nosta uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes pohja on kypsää ja tomaatit paahtuneita.
  7. Puolita päälle kapriksia ja tarjoa kuumana tai lämmitettynä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt