Reseptit
Sitruunavoissa haudutettua kuhaa

Sitruunavoissa haudutettua kuhaa
- 35 min
- 4 hengelle
- 6–8
- pientä perunaa
- 150 g
- voita
- 2 dl
- kalalientä (1/2 kalaliemikuutio)
- ½
- sitruunan kuori
- 2
- kuhafileetä
- 8–10
- perunaa
- kevätsipulia tai ruohosipulia
- leipää
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
- Pese ja puolita perunat, asettele uunipellille leivinpaperille ja sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa.
- Nosta uuniin n. 30 minuutiksi, kunnes perunat ovat kunnolla paahtuneita.
- Sulata pienehkössä paksupohjaisessa kattilassa voi, raasta joukkoon sitruunankuorta ja anna voin ruskistua hieman. Eli odota, että voi alkaa vaahdota ja pintaan nousee kuparinruskea kupla.
- Kuumenna vesi ja sulata joukkoon liemikuutio. Kaada kuuma vesi pikkuhiljaa voin joukkoon.
- Paloittele kalafileet kolmeen osaan ja nosta kiehuvaan voiliemeen.
- Keitä hiljaisella noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Purista joukkoon sitruunan mehu.
- Hienonna kevät- tai ruohosipuli.
- Tarjoa kala perunoiden ja hyvän leivän kera, jota voi dippailla kastikkeeseen. Viimeistele kevätsipulilla.
Kommentit
Näytä lisää