Sitruunavoissa haudutettua kuhaa

  • 35 min
  • 4 hengelle
6–8
pientä perunaa
150 g
voita
2 dl
kalalientä (1/2 kalaliemikuutio)
½
sitruunan kuori
2
kuhafileetä
8–10
perunaa
kevätsipulia tai ruohosipulia
leipää

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
  2. Pese ja puolita perunat, asettele uunipellille leivinpaperille ja sivele öljyllä ja ripottele päälle suolaa.
  3. Nosta uuniin n. 30 minuutiksi, kunnes perunat ovat kunnolla paahtuneita.
  4. Sulata pienehkössä paksupohjaisessa kattilassa voi, raasta joukkoon sitruunankuorta ja anna voin ruskistua hieman. Eli odota, että voi alkaa vaahdota ja pintaan nousee kuparinruskea kupla.
  5. Kuumenna vesi ja sulata joukkoon liemikuutio. Kaada kuuma vesi pikkuhiljaa voin joukkoon.
  6. Paloittele kalafileet kolmeen osaan ja nosta kiehuvaan voiliemeen.
  7. Keitä hiljaisella noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  8. Purista joukkoon sitruunan mehu.
  9. Hienonna kevät- tai ruohosipuli.
  10. Tarjoa kala perunoiden ja hyvän leivän kera, jota voi dippailla kastikkeeseen. Viimeistele kevätsipulilla.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt