Suklaapiparit

Tuunatut piparkakut ovat hauska lahjaidea.
  • 30 min
  • 32 kappaletta
noin 32
piparkakkua riippuen koosta
250 g
suklaata
120 g
pähkinäsekoitusta
1,5 dl
kuivattuja karpaloita (tai rusinoita)
2 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Levitä piparkakut leivinpaperille.
  2. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin erissä välillä sekoittaen.
  3. Ota karpalot ja pähkinät valmiiksi esille.
  4. Lusikoi sulaa suklaata piparien päälle.
  5. Asettele päälle pähkinöitä ja karpaloita.
  6. Nosta piparit erissä (jos ei muuten mahdu) jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi.
  7. Kun suklaa on jähmettynyt, sulata sokeri paistinpannulla karamelliksi. Älä sekoita sokeria vaan liikuttele sitä heiluttelemalla pannua, muuten sokeri kiteytyy.
  8. Valuta karamellia lusikan avulla pipareiden päälle ja anna jähmettyä. Säilytä piparit kannellisissa laatikoissa.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt