Suklaapiparit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Suklaapiparit

Tuunatut piparkakut ovat hauska lahjaidea.

3.12.2019 10:57
Määrä32 kappaletta
Valmistusaika30 min
  • noin 32

    piparkakkua riippuen koosta

  • 250 g

    suklaata

  • 120 g

    pähkinäsekoitusta

  • 1,5 dl

    kuivattuja karpaloita (tai rusinoita)

  • 2 dl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Levitä piparkakut leivinpaperille.

  2. Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin erissä välillä sekoittaen.

  3. Ota karpalot ja pähkinät valmiiksi esille.

  4. Lusikoi sulaa suklaata piparien päälle.

  5. Asettele päälle pähkinöitä ja karpaloita.

  6. Nosta piparit erissä (jos ei muuten mahdu) jääkaappiin jähmettymään noin 15 minuutiksi.

  7. Kun suklaa on jähmettynyt, sulata sokeri paistinpannulla karamelliksi. Älä sekoita sokeria vaan liikuttele sitä heiluttelemalla pannua, muuten sokeri kiteytyy.

  8. Valuta karamellia lusikan avulla pipareiden päälle ja anna jähmettyä. Säilytä piparit kannellisissa laatikoissa.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit