Italialainen lihapata

  • 4 h 30 min
  • 4 hengelle
1
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
2
porkkanaa
2
varsisellerin vartta
3 rkl
oliiviöljyä
600 g
pala naudan paistia, lapaa tai rintaa palana
1
iso rosmariinin oksa
1
laakerinlehti
1
iso nippu oreganoa
1 dl
punaviiniä
400 g
säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1 dl
lihalientä
3 tl
tomaattipyreetä
ripaus sokeria
suolaa ja mustapippuria
2 rkl
hienonnettuja kuivattuja tatteja
voi-öljy seosta ruskistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana sekä selleri pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuullota vihanneksia padassa hetki.
  3. Ruskista liha hyvin pannulla ja nosta se pataan.
  4. Lisää pataan loput aineet, laita kansi päälle ja kuumenna levyllä kiehuvaksi.
  5. Kuumenna uuni 100 asteeseen ja nosta pata uuniin 4–6 tunniksi, riippuen lihan mureudesta.
  6. Revi valmis liha säikeiksi ja sekoita ne hyvin kastikkeen joukkoon.
  7. Tarjoile pastan tai vihannesten kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt