Italialainen lihapata

Määrä4 hengelle
Valmistusaika4 h 30 min
  • 1

    iso sipuli

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 2

    porkkanaa

  • 2

    varsisellerin vartta

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 600 g

    pala naudan paistia, lapaa tai rintaa palana

  • 1

    iso rosmariinin oksa

  • 1

    laakerinlehti

  • 1

    iso nippu oreganoa

  • 1 dl

    punaviiniä

  • 400 g

    säilöttyjä kokonaisia tomaatteja

  • 1 dl

    lihalientä

  • 3 tl

    tomaattipyreetä

  • ripaus sokeria

  • suolaa ja mustapippuria

  • 2 rkl

    hienonnettuja kuivattuja tatteja

  • voi-öljy seosta ruskistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana sekä selleri pieniksi kuutioiksi.

  2. Kuullota vihanneksia padassa hetki.

  3. Ruskista liha hyvin pannulla ja nosta se pataan.

  4. Lisää pataan loput aineet, laita kansi päälle ja kuumenna levyllä kiehuvaksi.

  5. Kuumenna uuni 100 asteeseen ja nosta pata uuniin 4–6 tunniksi, riippuen lihan mureudesta.

  6. Revi valmis liha säikeiksi ja sekoita ne hyvin kastikkeen joukkoon.

  7. Tarjoile pastan tai vihannesten kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit