Koskenlaskijan savulohikeitto

  • 40 min
  • 4-6 hengelle
1,5 dl
kalalientä (2 liemikuutiota)
2
isoa porkkanaa
1
sipuli
½
varsi lehtiselleriä
5
perunaa
1
paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa
500 g
lämminsavulohta
1
sitruuna
1
ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi, leikkaa sipuli paloiksi.
  2. Hienonna puolikas sellerinvarsi.
  3. Kuori perunat ja leikkaa kuuteen osaan.
  4. Lorauta keittokattilan pohjalle rypsiöljyä.
  5. Kuullota porkkanat, selleri ja sipuli öljyssä.
  6. Lisää perunat ja vesi sekä kalaliemikuutiot.
  7. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  8. Lisää juusto paloiteltuna joukkoon ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.
  9. Paloittele kala sormin erikokoisiksi paloiksi.
  10. Lisää kala keittoon ja keitä kannen alla hiljaisella, kunnes kala on lämmennyt.
  11. Purista lopuksi joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
  12. Tarjoa keitto ruisleivän ja silputun lehtipersiljasilpun kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt