Koskenlaskijan savulohikeitto

Määrä4-6 hengelle
Valmistusaika40 min
  • 1,5 dl

    kalalientä (2 liemikuutiota)

  • 2

    isoa porkkanaa

  • 1

    sipuli

  • ½

    varsi lehtiselleriä

  • 5

    perunaa

  • 1

    paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa

  • 500 g

    lämminsavulohta

  • 1

    sitruuna

  • 1

    ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi, leikkaa sipuli paloiksi.

  2. Hienonna puolikas sellerinvarsi.

  3. Kuori perunat ja leikkaa kuuteen osaan.

  4. Lorauta keittokattilan pohjalle rypsiöljyä.

  5. Kuullota porkkanat, selleri ja sipuli öljyssä.

  6. Lisää perunat ja vesi sekä kalaliemikuutiot.

  7. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  8. Lisää juusto paloiteltuna joukkoon ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

  9. Paloittele kala sormin erikokoisiksi paloiksi.

  10. Lisää kala keittoon ja keitä kannen alla hiljaisella, kunnes kala on lämmennyt.

  11. Purista lopuksi joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

  12. Tarjoa keitto ruisleivän ja silputun lehtipersiljasilpun kera.

Resepti: Prisca Leclerc

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit