Reseptit
Koskenlaskijan savulohikeitto

Koskenlaskijan savulohikeitto
- 40 min
- 4-6 hengelle
- 1,5 dl
- kalalientä (2 liemikuutiota)
- 2
- isoa porkkanaa
- 1
- sipuli
- ½
- varsi lehtiselleriä
- 5
- perunaa
- 1
- paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa
- 500 g
- lämminsavulohta
- 1
- sitruuna
- 1
- ruukku lehtipersiljaa
Valmistusohjeet
- Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi, leikkaa sipuli paloiksi.
- Hienonna puolikas sellerinvarsi.
- Kuori perunat ja leikkaa kuuteen osaan.
- Lorauta keittokattilan pohjalle rypsiöljyä.
- Kuullota porkkanat, selleri ja sipuli öljyssä.
- Lisää perunat ja vesi sekä kalaliemikuutiot.
- Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää juusto paloiteltuna joukkoon ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.
- Paloittele kala sormin erikokoisiksi paloiksi.
- Lisää kala keittoon ja keitä kannen alla hiljaisella, kunnes kala on lämmennyt.
- Purista lopuksi joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
- Tarjoa keitto ruisleivän ja silputun lehtipersiljasilpun kera.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää