Perunacurry

  • 35 min
  • 4-6 hengelle
1
punainen chili
5
valkosipulinkynttä
1
sipuli
rypsiöljyä
1 kg
kiinteitä perunoita
suolaa
1 rkl
punaista currytahnaa
1 prk (400g)
kookosmaitoa
1,5 dl
vettä
puolikas kasvisliemikuutio tai fondinappi
puolikas sitruuna
korianteria
chilihiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Paloittele pestyt perunat muutaman senttimetrin kokoisiksi paloiksi.
  2. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Paloittele sipuli.
  3. Kuumenna kasarissa rypisöljyä ja kuullota sipulit ja chili.
  4. Lisää perunat ja valkosipulit. Paista perunoihin hieman pintaa ja lisää sitten currytahna ja ripaus suolaa.
  5. Lisää kookosmaito, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia.
  6. Keitä sitten ilman kantta, kunnes perunat ovat kypsiä ja kastike hieman saostunut.
  7. Purista lopuksi joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
  8. Viimeistele korianterilla ja chilihiutaleilla. Tarjoa paistetun kalan, tofun tai kalan kanssa.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt