Appelsiini-Creme caramel

  • 40 min
  • 4-6 hengelle
1
appelsiini
4 dl
maitoa
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
2
keltuaista
1 dl
sokeria
30 g
voita
tilkka vettä
hyppysellinen suolaa
Tarvitset 5 kpl 1,5 dl vetoista uuninkestävää pikkuvuokaa. Creme caramel kannattaa valmistaa edellisenä päivänä.

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja aseta uuniin keskitasolle vuoka, jossa noin 2–3 cm vettä. Creme caramel-vuoat laitetaan vuokaan vesihauteeseen kypsymään.
  2. Pese appelsiini huolella ja raasta hienolla raastimella kuoren oranssi osa.
  3. Mittaa kattilaan maito ja 0,5 desilitraa sokeria. Lisää appelsiininkuoret.
  4. Kiehauta maito ja jätä maustumaan.
  5. Valmista karamelli. Mittaa paksupohjaiseen pieneen kattilaan voi ja sokeri ja sulata kattilassa.
  6. Lisää tilkka kuumaa vettä, sekoita ja keitä tummaksi karamelliksi (noin 3 minuuttia). Mausta hyppysellisellä suolaa.
  7. Kaada jokaisen vuoan pohjalle noin 1,5 rkl karamellia.
  8. Riko kananmunat kulhoon ja erottele joukkoon keltuaiset. Lisää 0,5 desilitraa sokeria ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
  9. Lisää joukkoon lämmin maitoseos ohuena nauhana, samalla vatkaten.
  10. Kaada munaseos pikkuvuokiin karamellin päälle ja nosta vesihauteeseen kypsymään 30 minuutiksi.
  11. Kun seos on hyytynyt, mutta tutisee hieman heiluttaessa, on creme valmista.
  12. Nosta vuoat jäähtymään ja sitten jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
  13. Juuri ennen tarjoilua irrota creme vuoasta kastamalla vuoan pohja hetkeksi kuumaan veteen ja sitten pyöräyttämällä veitsellä reunat irti vuoasta.
  14. Laita tarjoilulautanen vuoan päälle ja kippaa ylösalaisin niin, että karamelli ja vanukas valahtavat lautaselle.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt