Huutava päärynäpiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Huutava päärynäpiirakka

Tämä jälkiruoka sopii Halloween-juhliin.

21.10.2019 13:29
Määrä5-6 hengelle
Valmistusaika30 min
  • 1

    valmis piirakkapohja

  • 200 g

    pakastevadelmia

  • 600 g

    vaniljarahkaa

  • 1,5 dl

    sokeria

  • 2

    munaa

  • voita voiteluun

  • 5

    kiinteää, keskikokoista päärynää

  • kanelia ja sokeria pinnalle

  • 2 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Ota piirakkapohja ja vadelmat sulamaan huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Valmista täyte. Mittaa kulhoon rahka, sokeri ja munat. Vatkaa tasaiseksi seokseksi.

  3. Painele piirakkapohja voideltuun vuokaan ohueksi pohjaksi.

  4. Kuori päärynät, leikkaa puoliksi pituussuunnassa ja poista kovat osat. Veistä hedelmäveitsellä päärynöiden kylkiin kummituskasvoja.

  5. Kaada täyte vuokaan ja asettele päärynät. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.

  6. Nosta uuniin 35 minuutiksi, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

  7. Valmista melba. Murskaa vadelmat haarukalla karkeaksi soseeksi.

  8. Lisää sokeri, sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Resepti: Prisca Leclerc

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit