Huutava päärynäpiirakka

Tämä jälkiruoka sopii Halloween-juhliin.
  • 30 min
  • 5-6 hengelle
1
valmis piirakkapohja
200 g
pakastevadelmia
600 g
vaniljarahkaa
1,5 dl
sokeria
2
munaa
voita voiteluun
5
kiinteää, keskikokoista päärynää
kanelia ja sokeria pinnalle
2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Ota piirakkapohja ja vadelmat sulamaan huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Mittaa kulhoon rahka, sokeri ja munat. Vatkaa tasaiseksi seokseksi.
  3. Painele piirakkapohja voideltuun vuokaan ohueksi pohjaksi.
  4. Kuori päärynät, leikkaa puoliksi pituussuunnassa ja poista kovat osat. Veistä hedelmäveitsellä päärynöiden kylkiin kummituskasvoja.
  5. Kaada täyte vuokaan ja asettele päärynät. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
  6. Nosta uuniin 35 minuutiksi, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
  7. Valmista melba. Murskaa vadelmat haarukalla karkeaksi soseeksi.
  8. Lisää sokeri, sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt