Herkuttelijan makaronilaatikko

  • 45 min
  • 6-8 hengelle
400 g
tummia makaroneja
1
lihaliemikuutio
190 g
pekonia
2
sipulia
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
2 dl
kermaa
3 dl
maitoa
150 g
emmental-juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaroneja lihaliemessä 6 minuuttia eli hieman alikypsiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Leikkaa pekonit paloiksi ja paista rapeiksi paistinpannulla ilman rasvaa. Kaada pekonit odottamaan.
  5. Lisää pannulle oliiviöljyä, kuullota sipuleita hetki ja lisää jauheliha. Paista jauheliha rapeaksi.
  6. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja mustapippurilla.
  7. Sekoita munat, kerma ja maito vispilällä tasaiseksi, mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja valkopippurilla.
  8. Valuta makaronit ja kaada uunivuokaan, sekoita joukkoon jauhelihat pekonit ja puolet juustoraasteesta ja sekoita.
  9. Kaada vuokaan munaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
  10. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja paista 35 minuuttia.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt