Maisemakahvilan omppupiirakka

Kuuluisa maisemakahvilan raparperipiirakka saa syksyllä täytteekseen omenaa.
  • 70 min
  • 10 hengelle
Muruseos:

250 g
voita sulatettuna
8 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
Pohjataikina:

1/2
muruseoksesta
1,5 dl
jogurttia (huomaa myös täytteen jogurtti!)
0,5 dl
maitoa
1
kananmuna
Rahkatäyte:

2
kananmunaa
3,5 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
sokeria
1 tl
kanelia
1 kg
omenoita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken.
  2. Kuori omenat, paitsi jos ovat omasta pihasta tai luomua, ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita muruseoksen kaikki kuivat aineet keskenään pienehköön kulhoon ja lisää haalea voisula. Nypi seos sormin murumaiseksi. Siirrä seoksesta puolet toiseen kulhoon.
  4. Riko munan rakenne pienessä astiassa ja sekoita joukkoon jogurtti ja maito. Lisää jogurttiseos muruseoksen toisen puolikkaan joukkoon. Sekoita taikinaksi puuhaarukalla.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (esim. lasagnevuoka). Ripottele päälle omenaviipaleet.
  6. Riko täytteen kananmunien rakenne haarukalla ja lisää joukkoon jogurtti, sokeri ja kaneli. Kaada seos omenoiden päälle ja levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle jäljelle jäänyt muruseos.
  7. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt