Kermainen merimiespata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kermainen merimiespata

9.9.2019 10:47
Määrä6 hengelle
Valmistusaika120 min
  • 500 g:n

    pala naudan sisäpaistia tai muuta edullista patalihaa palana

  • 3

    sipulia

  • 1 kg

    kiinteitä perunoita

  • 3 rkl

    voita paistamiseen

  • suolaa ja mustapippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • 2 dl

    maustettu ruokakerma kolme sipulia

  • 1

    pieni lager-olut

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa naudanpaisti, sipulit ja perunat ohuiksi viipaleiksi.

  2. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan.

  4. Ruskista sipulit ja siirrä myös ne lautaselle.

  5. Älä huuhdo pannua. Kaada siihen kerma ja olut.

  6. Kuumenna ja hinkkaa kaikki maku paistamisesta talteen.

  7. Lado ainekset pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Ripottele väliin vähän suolaa, pippurirouhetta ja laakerinlehdet.

  8. Kaada pannussa kuumennettu liemi pataan.

  9. Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä eli noin 1 tuntia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit