Vohveli-jätskikakku

  • 20 min
  • 8 hengelle
4 dl
kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
0,5 dl
glukoosisiirappia
1 l
mansikoita
n. 8
valmista vohvelia kaupasta (tai itse tehtyjä)
4 rkl
mansikka- tai raparperihilloa
vuoka
muovikelmua

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mittaa joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi.
  2. Perkaa mansikat ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa osa mansikoista pituussuunnassa kolmeen osaan koristelua varten.
  3. Vuoraa vuoka muovikelmulla niin, että kelmua tulee reunoilta yli. Painele 4 vohvelia vuoan pohjaan tiiviiksi pohjalevyksi.
  4. Levitä päälle muutama ruokalusikallinen hilloa ja ripottele päälle viipaloidut mansikat.
  5. Levitä mansikoiden päälle 3/5 vaahdosta ja tasoita. Aseta päälle loput vohveleista.
  6. Levitä päälle loppu vaahto ja koristele mansikoilla.
  7. Nosta pakkaseen jäätymään yön yli.
  8. Ota kakku esille 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Nosta se vuoasta kelmun avulla, poista kelmu ja siirrä tarjoiluastialle hieman pehmenemään.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt