Reseptit
Vohveli-jätskikakku

Vohveli-jätskikakku
- 20 min
- 8 hengelle
- 4 dl
- kuohukermaa
- 200 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl
- sokeria
- 1 rkl
- vaniljasokeria
- 0,5 dl
- glukoosisiirappia
- 1 l
- mansikoita
- n. 8
- valmista vohvelia kaupasta (tai itse tehtyjä)
- 4 rkl
- mansikka- tai raparperihilloa
- vuoka
- muovikelmua
Valmistusohjeet
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mittaa joukkoon sokerit ja glukoosisiirappi.
- Perkaa mansikat ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa osa mansikoista pituussuunnassa kolmeen osaan koristelua varten.
- Vuoraa vuoka muovikelmulla niin, että kelmua tulee reunoilta yli. Painele 4 vohvelia vuoan pohjaan tiiviiksi pohjalevyksi.
- Levitä päälle muutama ruokalusikallinen hilloa ja ripottele päälle viipaloidut mansikat.
- Levitä mansikoiden päälle 3/5 vaahdosta ja tasoita. Aseta päälle loput vohveleista.
- Levitä päälle loppu vaahto ja koristele mansikoilla.
- Nosta pakkaseen jäätymään yön yli.
- Ota kakku esille 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Nosta se vuoasta kelmun avulla, poista kelmu ja siirrä tarjoiluastialle hieman pehmenemään.
Kommentit
Näytä lisää