Paahdetut porkkanat, hummusta ja persiljapestoa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdetut porkkanat, hummusta ja persiljapestoa

6.9.2019 16:40
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min
  • 6

    porkkanaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    dukkah-mausteseosta

  • 1

    purkki kikherneitä

  • 2 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    savupaprikaa

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1

    sitruunaa

  • puolikas ruukku lehtipersiljaa

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 50 g

    parmesaania

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Kuori porkkanat ja puolita pituussuunnassa.

  3. Nosta uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperille ja mittaa joukkoon öljy, suola ja dukkah, pyörittele porkkanat mausteissa ja laita uuniin paahtumaan 15–20 minuutiksi. Porkkanoihin saa jäädä hiukan purutuntumaa.

  4. Valmista hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet ja kaada pieneen kulhoon, lisää kulhoon, juustokumina, savupaprika, oliiviöljy, 1 tl suolaa ja puolikkaan sitruunan mehu.

  5. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi ja laita jääkaappiin maustumaan.

  6. Valmista pesto. Pilko lehtipersilja, valkosipuli ja parmesaania.

  7. Nosta pieneen kulhoon ja lisää öljy. Soseuta pestoksi.

  8. Tarjoa porkkanat kuumana tai kylmänä. Levitä tarjoiluastialle hummusta, aseta porkkanat päälle, ripottele päälle vielä hieman dukkahia ja tiputtele pestoa koristeeksi.

  9. Tarjoa porkkanat peston kanssa.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit