Paahdetut porkkanat, hummusta ja persiljapestoa

  • 30 min
  • 4 hengelle
6
porkkanaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
2 rkl
dukkah-mausteseosta
1
purkki kikherneitä
2 tl
juustokuminaa
1 tl
savupaprikaa
0,5 dl
oliiviöljyä
1
sitruunaa
puolikas ruukku lehtipersiljaa
0,5 dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
50 g
parmesaania

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Kuori porkkanat ja puolita pituussuunnassa.
  3. Nosta uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperille ja mittaa joukkoon öljy, suola ja dukkah, pyörittele porkkanat mausteissa ja laita uuniin paahtumaan 15–20 minuutiksi. Porkkanoihin saa jäädä hiukan purutuntumaa.
  4. Valmista hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet ja kaada pieneen kulhoon, lisää kulhoon, juustokumina, savupaprika, oliiviöljy, 1 tl suolaa ja puolikkaan sitruunan mehu.
  5. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi ja laita jääkaappiin maustumaan.
  6. Valmista pesto. Pilko lehtipersilja, valkosipuli ja parmesaania.
  7. Nosta pieneen kulhoon ja lisää öljy. Soseuta pestoksi.
  8. Tarjoa porkkanat kuumana tai kylmänä. Levitä tarjoiluastialle hummusta, aseta porkkanat päälle, ripottele päälle vielä hieman dukkahia ja tiputtele pestoa koristeeksi.
  9. Tarjoa porkkanat peston kanssa.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt