Burgundinpata

  • 180 min
  • 4 hengelle
2,5–3 dl
vahvaa lihalientä (3 dl vettä + 1 lihaliemikuutio)
8
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
5
pekoniviipaletta (100 g)
200 g
herkkusieniä
3
oksaa persiljaa
2
oksaa timjamia
1 kg
rasvatonta naudanpaistia
2 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
voita
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
punaviiniä (esim. Pinot noir)
2
laakerinlehteä
1 rkl
tomaattipyreetä
500 g
perunoita

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Valmista lihaliemi. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat ja pieni pekoni. Puolita herkkusienet. Hienonna yrtit.
  3. Kuivaa paisti talouspaperilla ja leikkaa se noin 5–6 cm:n kuutioiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä uunipadassa. Ruskista pekoni rapeaksi ja nosta pois padasta. Ruskista samassa rasvassa lihat ja nosta sivuun odottamaan pekonien seuraan. Kaada seuraavaksi pataan porkkanat ja salottisipulit. Voit tarvittaessa lisätä hieman öljyä. Kuullota sipulit ja porkkanat.
  5. Lisää pataan 2 ruokalusikallista voita. Nosta lihat ja pekonit pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauhot ja kääntele, kunnes jauho on ruskistunut.
  6. Lisää pataan ensin viini, anna kiehahtaa ja sitten lihaliemi niin, että lihat juuri peittyvät. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit, laakerinlehdet, valkosipuli ja tomaattipyree. Anna padan kiehahtaa ja nosta uuniin kolmeksi tunniksi.
  7. Valmista herkkusienet. Sulata pannulla ruokalusikallinen voita ja kypsennä herkkusieniä pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat, mausta suolalla. Ota syrjään odottamaan.
  8. Kun pata on muhinut uunissa kolme tuntia, nosta se uunista ja aseta keskilämmölle liedelle. Lisää joukkoon herkkusienet ja keitä pataa ilman kantta noin 15 minuuttia, jotta liemi hieman tiivistyy ja herkkusienet saavat makua. Sekoita välillä.
  9. Valmista paistetut perunat. Paloittele perunat kuutioiksi ja paista öljy-voi-seoksessa ensin kovalla lämmöllä ilman kantta ja sitten kannen alla noin 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt