Perunavartaat ja nopea tillidippi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perunavartaat ja nopea tillidippi

2.9.2019 16:57
Määrä4-6 hengelle
Valmistusaika20 min
  • 1 kg

    perunoita

  • 1

    kananmuna

  • 1 rkl

    dijoninsinappia

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2 dl

    rypsiöljyä

  • 3 rkl

    rasvatonta rahkaa

  • 0,5 dl

    tilliä silputtuna

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 0,5 tl

    suolaa

  • vartaita, sauvasekoitin

Valmistusohjeet

  1. Esikypsennä perunat keittämällä noin 8 minuuttia suolatussa vedessä. Kuivaa ja jäähdytä hetki.

  2. Pujota perunat vartaisiin, sivele päälle öljyä ja ripottele suolaa, paista tai grillaa perunoihin paahteinen pinta ja kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Paistaminen pannulla sujunee paremmin ilman vartaita.

  4. Valmista pikamajoneesi. Riko kananmuna korkeaan kapeaan kulhoon.

  5. Mittaa joukkoon viinietikka ja sinappi. Mittaa rypsiöljy valmiiksi omaan kippoon.

  6. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja surruta majoneesi tasaiseksi kaatamalla samalla joukkoon öljyä, tasaisena nauhana.

  7. Nostele lopuksi sauvasekoitinta, jotta kaikki öljy sekoittuu.

  8. Purista joukkoon valkosipulin kynsi, lisää hienonnettu tilli ja rahka. Nosta jääkaappiin odottamaan.

  9. Dippaa paahtuneet, hieman jo jäähtyneet perunat dippiin.

Resepti: Prisca Leclerc

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit