Perunavartaat ja nopea tillidippi

  • 20 min
  • 4-6 hengelle
1 kg
perunoita
1
kananmuna
1 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 dl
rypsiöljyä
3 rkl
rasvatonta rahkaa
0,5 dl
tilliä silputtuna
1
valkosipulin kynsi
0,5 tl
suolaa
vartaita, sauvasekoitin

Valmistusohjeet

  1. Esikypsennä perunat keittämällä noin 8 minuuttia suolatussa vedessä. Kuivaa ja jäähdytä hetki.
  2. Pujota perunat vartaisiin, sivele päälle öljyä ja ripottele suolaa, paista tai grillaa perunoihin paahteinen pinta ja kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Paistaminen pannulla sujunee paremmin ilman vartaita.
  4. Valmista pikamajoneesi. Riko kananmuna korkeaan kapeaan kulhoon.
  5. Mittaa joukkoon viinietikka ja sinappi. Mittaa rypsiöljy valmiiksi omaan kippoon.
  6. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja surruta majoneesi tasaiseksi kaatamalla samalla joukkoon öljyä, tasaisena nauhana.
  7. Nostele lopuksi sauvasekoitinta, jotta kaikki öljy sekoittuu.
  8. Purista joukkoon valkosipulin kynsi, lisää hienonnettu tilli ja rahka. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  9. Dippaa paahtuneet, hieman jo jäähtyneet perunat dippiin.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt