Popcornkana

  • 60 min
  • 4-6 hengelle
200 g
crème fraîchea
100 g
sinihomejuustoa
1
valkosipulinkynsi
mustapippuria
600 g
broilerin paistileikettä tai 1 kg koipipaloja (lihat leikataan luista itse, mutta lopputulos on maukkaampi)
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 dl
maissijauhoja
2
kananmunaa
reilusti maissihiutaleita ( noin 8 kourallista)
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
savupaprikajauhetta
0,5 tl
cayennepippuria
1 tl
suolaa
1,5 l
rypsi- tai friteerausöljyä

Valmistusohjeet

  1. Valmista dippi. Sekoita crème fraîche, noin 100 grammaa murennettua sinihomejuustoa, murskattu valkosipulinkynsi ja mustapippuria keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Leikkaa broilerin liha noin viiden senttimetrin kokoisiksi paloiksi (koipialojen lihasta voi olla pienempääkin). Mausta palat suolalla ja mustapippurilla.
  3. Mittaa omiin astioihinsa maissijauho, kananmunat ja murskattu maissihiutale.
  4. Mausta kananmunat valkosipulijauheella, savupaprikalla, cayennepippurilla ja suolalla. Vatkaa tasaiseksi.
  5. Kuumenna öljy (öljyä noin 10–15 senttimetrin verran) paksupohjaisessa kasarissa tai kattilassa noin 160 asteeseen. Pidä kansi ja sammutuspeite lähettyvillä.
  6. Pyörittele palat kolmessa erässä, ensin maissijauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalerouheessa.
  7. Nosta palat kuumaan öljyyn ja paista myös kolmessa erässä, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea, noin 3 minuuttia.
  8. Tarjoa dippikastikkeen kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt