Lettukakku

  • 75 min
  • 6 hengelle
6 dl
maitoa
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
nestemäistä elintarvikeväriä (tässä nestemäinen punainen)
2 dl
jogurttia
4 dl
kuohukermaa
3 rkl
vaniljasokeria
100 g
vadelmia
1
granaattiomena

Valmistusohjeet

  1. Kuvan kakun letut on tehty 15 sentin paistinpannulla. Isommalla pannulla tulee hieman matalampi kakku. Voit myös tehdä lettuleivoksia pikkulettupannulla.
  2. Valmista lettutaikina. Vatkaa maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi ja anna tekeytyä kymmenisen minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon haluamaasi elintarvikeväriä, kunnes väri on mieluisa. Paista letut voissa ja pinoa ne lautaselle odottamaan.
  4. Jäähdytä letut täysin jääkaapissa. Jos on kiire, levitä letut laakealle astialle tai jaa ne useaan pieneen kasaan, jotta ne jäähtyvät nopeammin.
  5. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon jogurtti ja sokeri.
  6. Levitä täytettä lettujen päälle tasaisesti, muodostaen jämäkän lettutornin. Täytettä ei kannata laittaa paksulti, jotta kakku pysyy kasassa. Säästä hieman täytettä koristeluun.
  7. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  8. Puolita granaattiomena ja revi puolikkaat auki, jotta siemenet paljastuvat ja ne saa helposti irti.
  9. Koristele kakku lopulla täytteellä, vadelmilla ja granaattiomenan siemenillä.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt