Ranskalainen pekonipiirakka

  • 70 min
  • 6 hengelle
150 g
voita
3 dl
jauhoja
hyppysellinen suolaa
2 rkl
vettä
1
kananmunankeltuainen
150 g
Emmental- tai Gruyére-juustoraastetta
noin 130 g
pekonisuikaletta
2
kananmunaa
3
kananmunankeltuaista
200 g
crème fraîchea
2 dl
maitoa
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen muskottia
mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Tarvitset yhden iso piirakkavuoan tai 6 pientä (10 cm).
  2. Ota voi ajoissa pehmenemään. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  3. Valmista taikina. Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Lisää joukkoon pehmeä voi nokareina.
  4. Nypi taikina sormenpäillä murumaiseksi. Lisää ruokalusikallinen kylmää vettä.
  5. Älä vaivaa taikinaa liikaa, vaan juuri sen verran, että ainekset sekoittuva ja muodostuvat taikinaksi.
  6. Anna taikinan levätä puoli tuntia. Tee sillä aikaa täyte.
  7. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonit rapeiksi ilman rasvaa. Vispaa 2 kananmunaa, 2 keltuaista, crème fraîche ja maito tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
  8. Erottele keltuainen kuppiin ja riko sen rakenne.
  9. Voitele piirakkavuoka ja painele pohjataikina vuokaan. Pistele pohjaan haarukalla pieniä reikiä.
  10. Voitele pohja keltuaisella. Kaada pekonit ja juustoraaste piirakan pohjalle. Kaada päälle muna-créme-seos.
  11. Nosta uuniin 40–50 minuutiksi, kunnes quiche on kauniin ruskea.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt