Sitruuna-hernerisotto

Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min
  • 2

    sipulia

  • 3 rkl

    voita

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 dl

    risottoriisiä

  • 1 litra

    kasvislientä

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • pari oksaa timjamia

  • 30 g

    raastettua parmesaanijuustoa

  • 200 g

    pakasteherneitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja pidä se kiehuvana.

  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kasarissa voin ja öljyn seoksessa.

  3. Lisää riisit ja kuullota niitä vähän aikaa.

  4. Lisää kauhallinen kerrallaan kiehuvaa kasvislientä riisin joukkoon, sekoita ja anna imeytyä. Sekoittele riisiä koko ajan.

  5. Jatka tätä, kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi.

  6. Mausta sitruunankuoriraasteella ja hienonnetulla timjamilla.

  7. Lisää joukkoon kuumennetut herneet. Lisää suolaa tarvittaessa. Suolan määrä riippuu kasvisliemen suolaisuudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit