Sitruuna-hernerisotto

  • 30 min
  • 4 hengelle
2
sipulia
3 rkl
voita
1 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
1 litra
kasvislientä
1
sitruunan raastettu kuori
pari oksaa timjamia
30 g
raastettua parmesaanijuustoa
200 g
pakasteherneitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja pidä se kiehuvana.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kasarissa voin ja öljyn seoksessa.
  3. Lisää riisit ja kuullota niitä vähän aikaa.
  4. Lisää kauhallinen kerrallaan kiehuvaa kasvislientä riisin joukkoon, sekoita ja anna imeytyä. Sekoittele riisiä koko ajan.
  5. Jatka tätä, kunnes riisi on kypsynyt pehmeäksi.
  6. Mausta sitruunankuoriraasteella ja hienonnetulla timjamilla.
  7. Lisää joukkoon kuumennetut herneet. Lisää suolaa tarvittaessa. Suolan määrä riippuu kasvisliemen suolaisuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt