Juures-appelsiinisalaatti

  • 45 min
  • 4 hengelle

Juuressalaatti

2
rosamunda perunaa
2
porkkanaa
2
punajuurta
1
juuripersilja
½ dl
oliiviöljyä
2 tl
suolaa
mustapippuria
2 tl
rosmariinia
1
valkosipulin kynsi
100 g
babypinaatinlehtiä
n. 50 g
vuonankaalia
1
appelsiini

Appelsiinikastike

2
munankeltuaista
3 tl
dijoninsinappia
2 rkl
valkoviinietikkaa
½
appelsiinin mehu
1 tl
hunajaa
2½ dl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
2 dl
kastiketta

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 185 asteeseen.
  2. Kuori juurekset, paloittele perunat ja punajuuret noin kolmen senttimetrin kokoisiksi paloiksi, porkkanat ja juuripersilja hieman pienemmiksi. Aseta juurekset leivinpaperille uunipellille, punajuuret erikseen pellin reunaan, etteivät ne värjää.
  3. Lorauta juuresten päälle oliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Hienonna päälle vielä valkosipulinkynsi.
  4. Nosta uuniin 25 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä mutta napakoita.
  5. Valmista appelsiinikastike. Yhdistä kulhossa keltuaiset, sinappi, viinietikka, hunaja ja appelsiinin mehu. Vatkaa hieman, jotta ainekset sekoittuvat. Lisää öljy pikkuhiljaa samalla vatkaten, kuten majoneesia tehdessä.
  6. Kastike paksuuntuu hieman. Mausta suolalla.
  7. Säilytä jääkaapissa. Kaada juurekset tarjoiluastialle, sekoita joukkoon pinaatit ja vuonankaali.
  8. Lohko appelsiini ja asettele astian reunoille. Tarjoa appelsiinikastikkeen ja leivän kanssa.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt