Jauheliha-fetanyytit

  • 40 min
  • 10 hengelle
500 g
voitaikinalevyjä
2
sipulia
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 tl
suolaa
mustapippuria
2 tl
oreganoa
n. 100 g
fetaa
1 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3 munaa
(kaksi keltuaista, yksi kokonainen)

Valmistusohjeet

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan puoli tuntia ennen uuniin nostoa. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulit, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Anna jauhelihan hieman jäähtyä.
  4. Levitä taikinalevyt kevyesti jauhotetulle alustalle ja leikkaa puoliksi, neliöiksi.
  5. Hienonna lehtipersilja. Erottele kaksi keltuaista ja sekoita haalean jauhelihan joukkoon. Sekoita joukkoon myös lehtipersilja ja murennettu feta.
  6. Leikkaa taikinapalat kahteen, neliöiksi.
  7. Tee jauhelihaseoksesta käsissä kämmeneen menevä pallo, aseta taikinaruudun keskelle ja nosta kulmat yhteen nyytin tapaan. Paina kulmat toisiinsa kiinni huolella kostein sormin.
  8. Riko yksi muna pieneen kuppiin. Voitele nyyttien pinnat munalla ja pistele haarukalla reikiä. Nosta uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes taikina on saanut kauniin pinnan.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt