Gluteenittomat sitruunapalat

  • 45 min
  • 20 kappaletta

Pohja

225 g
pehmeää voita
1
sitruunan kuori
1½ dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl
perunajauhoja
3 tl
leivinjauhetta
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
kananmunaa

Kuorrute

150 g
voita
200 g
maustamatonta sulatejuustoa
½ dl
lemon curd -tahnaa
5 dl
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Ota voi ajoissa pehmenemään. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Pese sitruuna huolella ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe valmiiksi omassa astiassaan. Paloittele pehmennyt voi taikinakulhoon, vatkaa ensin joukkoon sokerit, sitten munat. Lisää jauhoseos kerralla joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella taikinaa reilu viisi minuuttia, kunnes se on hieman löystynyt ja muuttuu vaaleaksi. Vatkaa joukkoon sitruunankuoriraaste.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille, tasoita pinta lastalla ja laita uunin keskitasolle 30 minuutiksi. Nosta pohja jäähtymään.
  5. Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt voi paloiteltuna ja lisää sulatejuusto.
  6. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on tasainen. Lisää lemon curd ja vatkaa.
  7. Lisää tomusokeri, mieluiten siivilän läpi pikkuhiljaa, samalla vatkaten. Laita kuorrute jääkaappiin jähmettymään.
  8. Ota kuorrute jääkaapista vähän ennen levittämistä, jotta se pehmenee hieman.
  9. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle nuolijan avulla.
  10. Koristele nonparelleilla ja leikkaa paloiksi.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt