Karkkipossu

  • 120 min
  • 6 hengelle
4
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2–3
isoa punaista chiliä (jos pidät tulisemmasta, valitse pienemmät thaichilit)
pala
inkivääriä, noin 2 x 3 cm
2 dl
fariinisokeria
1,5 dl
kalakastiketta
rypsiöljyä
2 kg
possun lapaa luineen esisuolattuna
5 dl
vettä
1 dl
kookosmaidon kirkasta nestettä (tai yhteensä 6 dl kookosvettä)
jasmiiniriisiä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipulit ja valkosipulit sekä chilit. Kuori ja raasta inkivääristä noin 2 x 3 senttimetrin kokoinen pala.
  2. Leikkaa lapapalasta pois kamara eli nahka. Jätä rasvaa lihan päälle. Leikkaa liha irti luusta noin neljän tai viiden senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi. Mikäli lihasi ei ole esisuolattua, mausta liha suolalla (1,5 tl/kg).
  3. Mittaa sokeri paksupohjaiseen pienehköön kattilaan. Mitta kalakastike valmiiksi. Anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä ja hieman paahtua.
  4. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon kalakastike. Sekoita tasaiseksi. Jos sokeri kiteytyy, kuumenna seos uudelleen ja sulata sokeri. Jätä odottamaan.
  5. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  6. Lorauta uunipadan pohjalle öljyä ja ruskista palat kolmessa osassa kovalla lämmöllä ja nosta sivuun odottamaan. Lorauta pataan hieman lisää öljyä ja kuullota siinä sipulit, valkosipuli, chili ja inkivääri.
  7. Kaada lihat pataan, lisää sokeriliemi, anna kiehahtaa ja mittaa pataan vesi ja kookosmaidon kirkas, nestemäinen osa. (Käytä paksu osa smoothieen tai kookoskermavaahtoon.) Mikäli sinulla on kookosvettä, käytä sitä. Kiehauta neste ja nosta pata kansineen uuniin 15 minuutiksi.
  8. Laske sitten lämpö 130 asteeseen ja anna padan hautua 70 minuuttia.
  9. Nosta kansi pois ja anna kastikkeen redusoitua uunissa vielä 30 minuuttia.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt