Reseptit

Mehevä talvipata

  • 6 hengelle
800 g
naudan lapaa tai muuta patalihaa
3 rkl
voita
1 tl
paprikajauhetta
1–2 tl
suolaa
mustapippuria
5 siivua
pekonia
3
sipulia
5 dl
lihalientä
1 rkl
dijoninsinappia
4 rkl
vaahterasiirappia
3 rkl
tummaa balsamiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha ronskeiksi paloiksi ja ruskista palat voissa.
  2. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Nosta pataan.
  3. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä pekonit pataan. Suikaloi sipulit.
  4. Ruskista sipulit samalla pannulla, jolla ruskistit pekonin.
  5. Lisää ne ruskistamisen jälkeen pataan.
  6. Sekoita lihaliemen joukkoon sinappi, vaahterasiirappi ja balsamiviinietikka. Kaada seos pataan.
  7. Kiehauta pata ja nosta sitten 90-asteiseen uuniin 6–8 tunniksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt