Reseptit

Suomalainen coleslaw

  • 30 min
  • 10 hengelle
700 g
punakaalia
500 g
varhais- tai valkokaalia
200 g
porkkanoita
2
punasipulia
2
omenaa (Granny Smith)
0,5 dl
omenaviinietikkaa
0,5 tl
suolaa
0,75 tl
sokeria
200 g
kermaviiliä
150 g
sinihomejuustoa
mustapippuria
  1. Salaatti kannattaa tehdä maustumaan muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
  2. Leikkaa kaalit ensin puoliksi ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi niin, että muodostuu ohuita kaalisuikaleita.
  3. Vuole porkkanat ohuiksi nauhoiksi kuorimaveitsellä.
  4. Leikkaa sipulit ja omenat ohuiksi viipaleiksi.
  5. Nosta kaikki ainekset suureen kulhoon.
  6. Mittaa joukkoon viinietikka ja mausteet ja sekoita käsin nostelemalla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  7. Valmista kastike. Murusta sinihomejuusto kermaviilin joukkoon mahdollisimman pieninä muruina. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja sekoita huolella.
  8. Sekoita kastike salaattiin ennen tarjoilua.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt