1 dl
sitruunan mehua
1
sitruunan kuori
1,5 dl
sokeria
50 g
mantelilastuja
2 dl
vispikermaa
250 g
mascarponea
1 rkl
vaniljasokeria
Valmista sitruunasiirappi. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunoista 1 desilitra mehua.
Kaada mehut, kuoret ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Varo keittämästä liikaa, sillä sitruunan maku muuttuu kitkeräksi.
Paahda mantelilastut hennosti pannulla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone, sekä vaniljasokeri.
Lusikoi seosta pieniin jälkiruokakulhoihin ja ripottele väliin mantelilastuja.
Juuri ennen tarjoilua kaada päälle noin ruokalusikallinen sitruunasiirappia ja aseta siirappi pöytään maun mukaan lisättäväksi.
Resepti: Prisca Leclerc