Reseptit

Puolukka-vanilja -jäädyke

  • 15 min
  • 10 hengelle
½
vaniljatanko
1 rkl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
5 dl
kuohukermaa
4 dl (200 g)
jäisiä puolukoita
  1. Puolita vaniljatanko ja halkaise puolikas pituussuunnassa. Kaavi siemenet pieneen kulhoon ja mittaa joukkoon 1 rkl sokeria.
  2. Hiero vaniljansiemenet sokerin joukkoon sormin niin, että muodostuu tasainen seos.
  3. Vaahdota kananmunat ja 1,5 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Vaahdota kermavaahto pehmeäksi vaahdoksi, lisää vanilja-sokeriseos ja vaahdota kiinteäksi.
  5. Kaada 2/3 puolukoista korkeaan kulhoon, lisää puoli desilitraa sokeria ja soseuta jäiseksi soseeksi. Loput puolukat lisätään kokonaisina seokseen.
  6. Sekoita kermavaahto munavaahdon joukkoon tasaisesti vispilällä tai lastalla.
  7. Lisää puolukkasose ja kokonaiset puolukat. Sekoita nopeasti ja kaada kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan.
  8. Anna jäätyä yön yli. Ota jäädyke pakkasesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Voit avittaa vuoasta irrottamista kastamalla vuoan nopeasti lämpimään veteen ja auttamalla irtoamista varovasti veitsellä. Jäädyke on parhaimmillaan hieman jo sulaneena.

Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt