Reseptit

Suolakinuski-juustokakku

  • 120 + 20 min
  • 8 hengelle
100 g
voita
150 g
Digestive-keksejä
3
liivatelehteä
2 dl
kermaa
1 rkl
sokeria
400 g
vaniljan makuista tuorejuustoa (esim. Viola)
1 rkl
vettä
Suolakinuski:

1 dl
fariinisokeria
1,75 dl
kuohukermaa
0,5 tl
suolaa
0,5 l
vadelmia
  1. Sulata voi. Murskaa keksit kulhossa mahdollisimman hienoksi jauheeksi.
  2. Kaada joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 22 senttimetriä) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Lusikoi tuorejuusto omaan kulhoon ja vatkaa, kunnes se pehmenee hieman. Lisää kermavaahto tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten.
  5. Kiehauta yksi ruokalusikallinen vettä pienessä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla vatkaten.
  6. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
  7. Valmista kinuski, kun kakku on jähmettynyt. Sulata kattilassa sokeri kerman joukkoon, lisää suola ja anna kiehua isoin kuplin, samalla vispaten noin viisi minuuttia, kunnes kinuski on paksuuntunut. Anna kinuskin hieman jäähtyä.
  8. Kaada kinuski kakun päälle ohuena nauhana ja laita kakku vielä jääkaappiin niin, että kinuski hieman jähmettyy. Se ei kovetu, vaan jähmettyy hieman.
  9. Kakku säilyy jääkaapissa pari päivää. Tarjoa kakku vadelmien kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt