Reseptit
Panelle-sipsit

Panelle-sipsit
Panelle on sisilialainen, kikhernejauhoista valmistettu maukas sipsi.
- 30 min
- 25 kappaletta
- 0,5 l
- olut- tai limutölkki tai muu vastaava
- 0,5 dl
- lehtipersiljaa hienonnettuna
- 4 dl
- vettä
- 2 dl
- kikhernejauhoa
- 1 tl
- suolaa
- 0,5 tl
- mustapippuria
- n. 1 l
- auringonkukkaöljyä
- purkki valmista pastakastiketta dippailuun
Valmistusohjeet
- Leikkaa juomatölkin kansi pois mahdollisimman siististi, jotta tölkistä muodostuu siistireunainen putkilomainen muotti. Pese se huolella ja voitele sen sisäpinta ruokaöljyllä.
- Hienonna lehtipersilja.
- Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää kikhernejauhot samalla voimakkaasti sekoittaen. Taikinaan ei saa jäädä klimppejä.
- Kypsennä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos turpoaa paksuksi taikinaksi. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon lehtipersilja.
- Lusikoi taikina juomatölkkiin pari lusikallista kerrallaan ja tarkista, ettei väliin jää ilmakuplia. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
- Kun taikina on jäähtynyt jääkaappikylmäksi, valuta taikinapötköä pari millimetriä kerrallaan ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi tölkin reunaa apuna käyttäen.
- Kaada pannuun öljyä noin viiden senttimetrin verran ja kuumenna. Testaa lämpö palalla taikinaa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun palanen nousee heti pintaan paistumaan.
- Paista panellet kullanruskeiksi ja rapeiksi ja aseta talouspaperille valumaan ja kuivumaan. Säädä öljyä, ettei se kuumene liian kuumaksi, vaan paistaa panellet kullanruskeiksi.
- Säilytä tiiviissä kannellisessa purkissa, jotta panellet eivät pehmene.
- Tarjoa tomaattisen kastikkeen kera.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää