Panelle-sipsit

Panelle on sisilialainen, kikhernejauhoista valmistettu maukas sipsi.
 • 30 min
 • 25 kappaletta
0,5 l
olut- tai limutölkki tai muu vastaava
0,5 dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
4 dl
vettä
2 dl
kikhernejauhoa
1 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
n. 1 l
auringonkukkaöljyä
purkki valmista pastakastiketta dippailuun

Valmistusohjeet

 1. Leikkaa juomatölkin kansi pois mahdollisimman siististi, jotta tölkistä muodostuu siistireunainen putkilomainen muotti. Pese se huolella ja voitele sen sisäpinta ruokaöljyllä.
 2. Hienonna lehtipersilja.
 3. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää kikhernejauhot samalla voimakkaasti sekoittaen. Taikinaan ei saa jäädä klimppejä.
 4. Kypsennä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos turpoaa paksuksi taikinaksi. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon lehtipersilja.
 5. Lusikoi taikina juomatölkkiin pari lusikallista kerrallaan ja tarkista, ettei väliin jää ilmakuplia. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
 6. Kun taikina on jäähtynyt jääkaappikylmäksi, valuta taikinapötköä pari millimetriä kerrallaan ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi tölkin reunaa apuna käyttäen.
 7. Kaada pannuun öljyä noin viiden senttimetrin verran ja kuumenna. Testaa lämpö palalla taikinaa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun palanen nousee heti pintaan paistumaan.
 8. Paista panellet kullanruskeiksi ja rapeiksi ja aseta talouspaperille valumaan ja kuivumaan. Säädä öljyä, ettei se kuumene liian kuumaksi, vaan paistaa panellet kullanruskeiksi.
 9. Säilytä tiiviissä kannellisessa purkissa, jotta panellet eivät pehmene.
 10. Tarjoa tomaattisen kastikkeen kera.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt